Menjawab Tag Kewangan dari Kak Jue

1) Pada umur berapakah anda menerima gaji pertama & pekerjaan anda?
18 thn - lepas SPM,lepas habis PLKN sementara tunggu offer belajar...kat pasaraya Yung Fa Kulai..dpt la sebulan RM600++...penat giler..

2) Berapakah jumlah wang simpanan anda sekarang?Besarkan jwpn anda.
A. kurang 5ribu
B. Lebih 5ribu
C. Blm ada simpanan

3) Apakah aset pertama yg anda beli atas nama anda dan umur anda ketika itu?
Xde lagi..Kete nama suami..baru plan nak beli rumah ni

5) Adakah anda pemegang credit card utama dan brp jenis credit card anda miliki?
Xjd master..xmo pakai cdt card..biar husband jer pakai..hehehe

6) Adakah anda menyumbang dlm perbelanjaan seisi keluarga, nyatakan?
Sekarang since x keje tidak lagi..hehehe

7) Pernahkan anda terfikir utk membuat kerja sambilan?
Pernah .. banyak giler dalam planning nye..

8) Sekiranya anda perlu menyediakan sejumlah wang yg banyak utk rawatan hospital adakah anda bersedia?
Ya, selagi aku @ hubby bkerja, selagi tu company cover. Sekarang ni hubby punya cukup nak cover seisi keluarga.

9) Adakah anda mempunyai wang persaraan? cth: KWSP atau retirement plan etc.
Ya , seperti cth di atas..lain2...simpanan..

10) Adakah anda selesa dgn pendapatan seisi keluarga anda sekarang?
Alhamdulillah..setakat ni semua cukup dan bersyukur dengan ape yg ade

11) Tag ini sangat sesuai utk mengetahui status kewangan 5 sahabat
sesape nak jawab silakan..hehehehe

Comments

  1. anis..pasaraya yung fa kulai tu familiar betul la ...hehhe..

    ReplyDelete
  2. Familiar means?hehehe..rase skg dah xde kut pasaraya tu..heheheh..ntah ler ..ahaks

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN DAN PERTANYAAN SILA TULIS DI RUANGAN INI YA

Popular Posts