CUPCAKE MUDAH DAN SEDAP

Orang lain dok sibuk buat preparation raya, aku sibuk hapdate blog..heee..
Dekat butik actually,anak-anak di rumah dgn papa DOM.huhuh
Entry berkenaan sambutan hari jadi putera sulongku Muhammad Aeman Hadeef yang ke 4 tahun!
Yes dah jadi abang besar pun.
Mama dan papa sentiasa doakan anak-anak yang terbaik
jadi anak soleh yang sentiasa mendoakan mama dan papa dunia dan AKHIRAT . InsyaAllah.
Memandangkan birthday nya jatuh bulan Ramadhan..
So lepas buka puasa mama buat cupcakes mudah
(selalu beli and order je,kali ni mama nak try wat sendiri lak)

Mari tengok gambar bercerita
Ini bahannya... 
butter/marjerin
gula icing
tepung cupcakes (beli dekat kedai bahan cake)
telur
piping untuk hias butter cream (aishh first time main benda ni...;p)
Tepun 'cupcake' tu guna separuh je + 2biji telur+gula icing+sikit air diputar dan dipukul sampai naik kembang

pukul smpai naik tau

 susun paper cup cantik molek elok-elok atas dulang pembakar

 Tadaaaa......!
Lepas dah bakar jadi macam ni
Actually wat 2 perisa..
Yang tak namapak hangus tu vanila flavour
Yang nampak cam hangus tu chocolate flavor (x hangus pun okay..)

 butter+krimwell+fresh milk
  yang ni butter + fresh cream/krimwell pukul sampai warna putih cantik.
nak buat butter cream hias atas cup cake

 bab menghias...alahai macam dak tadika..
keras lagi tangan ni... buruk/malu nak tayang...tapi tayang jela..buat kenangan ;p

 nilah hasilnye.. esok lusa perbaiki nak wat lagi..
sebab kat rumah ade warna merah/kuning/hijau je...
next tima nak wat warne warni..
ni jadi rupa budak main conteng sebab 'askar' nak tolong jugak...
huhuh

 eh asal muka dia pulak...?
lame lagi bday ko dik!

 nilah en 'abang aeman' HAPPY BIRTHDAY sayang!!!!
Satu jer mama pesan smpai bila-bila... be good boy okay!

Cupcake saiz medium jer..testing ajer ;p
SELAMAT MAKAN..
NAMPAK BUROK..TAPI SANGAT SEDAP!!
Heheheh 

XOXO Papa & Alwan!

Pas sip je cupcakes.. Pukul 12.30  malam gerak ke KFC SRI GOMBAK je coz dekat & bukak 24 jam...
Nak  gi tempat jauh2 ngantuk dah eh..
Esok papa & mama nak keje..
Ni kira bersahur sekali lah..
Memang pun... sebab paginya xsempat sahur..hahah

Okay 
Lagi 2 hari nak raya..
Esok last puasa..
Bye bye Ramadhan...

Comments

Popular Posts