Suka makan karipap sebab sedap makan panas-panas. Jenuh beli setiap pagi dekat makcik nasi lemak kat taman ni dengan pakcik keropok lekor taman ni gak.. 2-2 sedap..So kalau rajin mama pun buat la sendirik. Aeman , Aryan dan papa akan balun sampai tak larat. Sebab kalau buat sendiri dapat bnayk.. Dah la semua perwira dalam rumah ni tangki besar... So kalau beli makanan takdela sikit-sikit, mesti banyak. So bila mama masak, konpem mama masak banyak giler smpai tak larat makan.. hehehe..
Mau buat karipap ada step dia, mula masak inti dia dlu, pastu uli kulit dia, pastu barulah anyam lipat tepi kelepet karipap tu...so jadilah karipap... ni version buat sendiri..so nak cepat siap, mama kena wat laju-laju sorang-sorang semuanya.. Jadi ada yang saiz besar dan kecik..huhuhuh..sedap dan rangup tu pastinye lah :p
Ok siap dah goreng... boleh makan yer..silakan... heheehe..
Seterusnya KEK COKLAT...
Resipi senang sejak awal kahwin sampai sekarang mama guna resipi ni jer.. sedap , pantas dan confirm jadik..
Best:) Resipi tepek kemudian... (Nak letak gambar je dulu)...
Nilah rupa fresh baru keluar dari oven... Panas lagi... Ni nak buat layer chocolate....So jap lagi nak terbalikkan..
Ok ni lepas terbalikkan...Then pastu sapu dengan layer chocolate..
Sedappppp....... :)
Comments
Post a Comment
KOMEN DAN PERTANYAAN SILA TULIS DI RUANGAN INI YA