36 MINGGU MENGANDUNG.... KONTRAKSI SUDAH BERMULA

Al maklum.. ini adalah kandungan yang ke empat.. nama baby pun dah standby... Suami nak nama yang "tut"...  Okeylah...Sebenarnya 2-3 minggu lepas dah rasa kontraksi..Tapi tak tahulah mana yang betul mana yang palsu.. Main-main pulak.. Lagi satu dah rasa macam2 sakit.. Kalini tak tau sakit mana yang paling sakit.. Dah lali kot dengan segala rasa kesakitan...

Malas pun ye nak gi hospital takut warded macam dulu-dulu tapi tak bersalin2...Ni tanda tak ada...Cuma perut mengeras kerap , sakit ngilu2 dan nyeri2 dekat tut , dekat pinggang , kaki macam nak terputus rasa kalo jalan..pinggang kadang2 rasa nak patah... baring salah..duduk salah... berjalan salah... ish serba tak kena... 

Last week pergi hospital selepas KKIA tempat cekup biasa tu refer suh gi hospital..Sekali g hospital dia lembik pualak pastu takde sakit, takde kontraksi..  hemm..mama blur bila doktor tanya kenapa awak datang sini.. berbekalkan surat reference klinik tu lah..doktor tak jadi tanya banyak2... huhuh... ngade ko baby... Buat mama malu jer.. bukaan memmang dah bukak 1cm.. tapi doktor tu cakap awak ngandung anak ke 4 jadi memang takkan katup rapatnye...mesti ada terbukak sikit..


Ok.. hari ini masuk 36 minggu.. Dah 2 hari setengah emnahan perut mengeras sangat2... Pinggang belakang sakit ya allah... tak boleh tdur lena malam... Sakit depan perut dekat ari2 kadang2 datang nyut2 nyut... Nyeri2 emmang tak menahan... lenguh belakang pingganng macam senggugut kuat ni memag la saya tak boleh mendustakan bertapa ia sangat sakit kadang2 bila datang.. Tahap kontraksi... sekejapa 1/10 sekejap 2/5 sekejap 3/5... Makin kerap.. ni dah 30jam tahan perut keras..lenguh dah ni pinggang semua... Tanda air turun ke takde..darah keluar ke ..takde... Tapi lately ada lendir2 pekat.. Aaahh kenpius tu kepuithan ke ape...

Ok hariini ada cekup KKIA.. tapi jap lagi nak terus ke hospital... Sakit pinggang den la... rasa kembang kuncup pun ye bawah tu sejak semalam lagi... Mengeras pun tak kebah2 ... ISH TAK BOLEH TAHAN DAH...


Ok bye....

Comments

Popular Posts