Review & Testimonial Simplysiti

Kita borak tentang produk pula ye. Dah lama tau pasal skincare dia ada banyak jenis untuk range kulit yang berbeza. Almost try dah bulan2 tak hingat. Selepas dah kenal pasti produk ape yang agak sesuai so saya telah gunakan rangkaian Clear Solution.

Range produk yang saya gunakan
SIMPLYSITI CLEAR SOLUTION ICE TONER

Rasa dia sejuk ya amat . Guna lepas funa pencuci muka dia pun sama sejuk je. Yang best toner dia bilab akai rasa segar , fresh dan kulit rasa lembut sangat lepas tu.Even time cuci muka tu dah rasa bersih mencuci tapi bila sapu dekat cotton pad tu akan ada kekotoran kulit mati atau apa2 jelah lekat warna coklat tu tanggal sekali..waa inilah beza toner ini dengan toner lelain..  Toner ni sesuai untuk kulit sensitif , berminyak dan berjerawat. Jenis kulit saya adalah sensitif . Tu yang pastilah.. siapa yang kulit ada jerawat & oily tu recommended sangat pakai ni. Itupun ikut kesesuaian kulit masing-masinglah macam mana ye.


SIMPLYSITI CLEAR SOLUTION ACNE GEL
Yang ni pun best sangat.Sebab dah guna macam2 krim jerawat. Ada yang ok ada yang so-so dan ada yang menjadikan jerawat tu bertambah teruk malah beranak pinak pulak dia.Huhuhu.dah gitu stop la guna lepas tu. Ok berbalik pada produk Acne gel simplysiti ni  memang wajib ada dalam koleksi la. Memang terbaik. Guna ni bila ada pimples naik lepas sapu toner dan sebelum pakai serum @ day @ night cream @ foundation. Tak lama lepas tu jerawat akan surut dan hilang. Awal2 dulu guna dekat jerawat degil yang berbulan2 yang dah bersarang dekat tempat yang sama tak nak hilang2 tu. Tapi lepas apply gel ni dia surut2 dan terus hilang. Kalau guna dekat jerawat baru nak jadi dia takkan jadi jerawat yang gemuk sihat dengan segala isi2nya sebaliknya jerawat tu terbantut proses pembesaran dia..hahaa.. Haa sebab tulah gel penghapus jerawat ni best sangat bagi saya ibarat krim ajaib. Huaa..ni bukan cerita pasal jenama krim ajaib tu ye.yang tu memang tak pernah guna cuma pernah tertengok orang iklan dekat fb merata-rata. Haa lagi satu kan..acne gel simplysiti ni dia adalah Gel. Bukan krim. So memandangkan jenis gel saya lagi suka dan bila lepas apply dekat tempat bermasalah tu dia absorb terus tak ada tinggalkan kesan dan rasa tak best langsung. Sebab lain kalau krim kulit saya akan naik oily. Sebab tulah saya cakap kulit saya sensitif.. Harga dia murah je RM7.90 pergi cari cepat dekat GUardian @ Watson. RECOMENDED !

SIMPLYSITI CHARCOAL CLEANSER

Cleanser ni pun best jugak.saya pakai pagi dan  malam. Dia tanggalkan minyak2 dan rasanya lepas pakai ni jerawat dah jarang malu2 nak tumbuh lekat. Kulit dulu kejap kering kejap too oily sekarang dah stabil. Yang best tahan lama. Dalam 2 bulan lebih. Dalam ni ada ekstrak arang dan tea tree yang boleh hapuskan bakteria hingga ke akarnya dan segala rumusan ni sesuai untuk kulit bermasalah berjerawat dan sensitif dan berminyak macam saya ni. Haaaha. Oh ya pakai ni sebelum toner dan acne gel. Bau dia pun light.boleh diterima. Then harga pun okay. Pergila cari dekat farmasi , guardian atau watson k. Stok selalu habis kat sana.Hu hu hu nasib la..


SIMPLYSITI CLEAR SOLUTION BB CREAM (Light Beige / Medium)

Haa..yg ni pakai lepas pencuci , toner , acne gel tadi. Foundation ni very light.Buat muka tak berminyak lepas pakai. Even apply sepanjang hari. Muka moist balance je. Elok pakai sebelum makeup. Mudahla sebab dalam satu krim ni dah gabung sekali moisturiser , spf 30 , coverage and treatment and repairing cream plus foundation. Color medium untuk skin gelap2 sikit. Color light beige sesuai untuk chinese tone skin atau kulit cerah. Dia ada 2 pilihan ne.yang paling susah nak cari dan selalu habis adalah Medium.. huhuhu... Harga dia dalam RM30++ je. Okayla .


So kesimpulannya lepas pakai Ss range clear solution ni tekstur muka kawah bulan tu dah jadi rata. Jerawat hampir elok keseluruhannya. Nampaknya produk ni sesuai dengan kulit muka saya setakat ni.

Okay uolls kalau nak beli online boleh masuk website SIMPLYSITI. SIMPLYSITI WEBSITE | ONLINE PURCHASING. HARGA PUN MURAH BERBANDING DI
PASARAN. CUMA ADA TAMBAHAN POSTAGE JELAH. Hee okay apa.for me selalu mencari produk ni dekat farmasi tapi selalunya habis..so buang masa kan..

Comments

  1. bole tau tak bape lama u pkai and nmpk kesan dia?

    ReplyDelete
  2. Skrg guna white n detox..ok sgt tp susah nk jmp..cpt abes stok..asalnya beli pencuci je..bla rasa serasi,kumpul yg lain plak sket2.. serasi dgn kulit sy yg cpt tmbuh jerawat n oily ni..

    ReplyDelete
  3. Nak tanye.. pencuci muka ni senang tak nak bilas? And tekstur dia cmne ye? Sbb ade certain cleanser lepas bilas still ade rase sabun kt kulit. Sye tak suke cmtu hee

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN DAN PERTANYAAN SILA TULIS DI RUANGAN INI YA

Popular Posts